hem-med-bra-reglerutrustning

Reglerutrustning

För att kunna styra värme- och varmvattensystem behövs en bra reglerutrustning. Den styr parametrarna i värmesystemet och gör behovsstyrda justeringar.

Kontakta oss om du behöver service eller installation av reglerutrustning.

Reglerutrustning för värmesystem

Reglerutrustningen mäter hela tiden inomhustemperaturen och jämför denna med den önskade temperaturen som ägaren ställt in. Även faktorer utifrån påverkar reglerutrustningens process. Bland dessa finns solens instrålning och temperaturen utomhus.

Rumsvärme i fas med vädret

Genom att anpassa värmesystemets temperatur efter vilket väder det är ute kan reglersystemet minska din uppvärmningskostnad. Om du reser bort kan reglersystemet också justera inomhustemperaturen, så att den är låg medan du är borta och sedan värmer upp bostaden i precis rätt tid innan du kommer hem.

Spara pengar med rätt reglerutrustning

Vi erbjuder installation och service av styr-och reglersystem. Med rätt reglerutrustning kan du spara tusenlappar på din uppvärmningskostnad. När ett reglersystem är installerat i en villa kan det behöva justeras i efterhand, så att temperaturen i huset blir precis rätt. Reglersystemet måste då anpassas efter villans egenskaper.

En rumsgivare installeras inomhus, och plockar då upp vilken temperatur det är inne i bostaden. Sedan behöver också en utomhusgivare installeras på utsidan för att plocka upp utomhustemperaturen. Balansen mellan dessa är mycket viktig, och behöver justeras för att bli rätt. Vi kan både installera reglerutrustning och se till att den fungerar optimalt för din bostad.

Ett inköp av ett helt styr- och reglersystem betalar sig självt på några år, tack vare de besparingar som sker på värmekostnader i bostaden. När värmeregleringen inte är tillräcklig kan medeltemperaturen bli flera grader högre än nödvändigt.

Detta beror på att dålig värmereglering leder till att temperaturen går upp och ner, vilket gör att inomhusmiljön känns för kall. Inomhustemperaturen påverkas också av flödet genom bostadens element. Om en bostad har flera våningar brukar flödet i övervåningens element behöva sänkas. Detta beror på att värmen stiger uppåt.

När reglerutrustningen är installerad brukar villaägaren ofta kunna göra inställningar själv. Men om det uppstår frågor eller behov av hjälp står vi gärna till hands. Kontakta oss när som helst vid frågor och funderingar kring din nya reglerutrustning.

Inget jobb är för litet eller stort för oss, kontakta oss när du behöver hjälp med styr & regler!